Hogewegse BERGhOP gedoopt en geproefd

Doop en zaligverklaring

Hogewegse BERGhOP wordt gedoopt met een ordinaire pils...Op 31 augustus 2009 werd Hogewegse BERGhOP officieel voorgesteld aan de leden van Dekenij Hogeweg en een aantal genodigden in feestzaal "De Brouwerij" in de Gerstenstraat in Erembodegem (kan het nog bieriger).

De gasten werden ontvangen met een glaasje aangeboden door de meter en de peter van het bier. Traiteur Rik en zijn team zorgden voor de hapjes.

Het bier werd gedoopt door meter Hilde Van Vaerenbergh en peter Herman Verdoodt, ere-voorzitter van Dekenij Hogeweg. Het bier werd gedoopt met een ordinaire pils...

Sint Arnoldus verklaart BERGhOP zalig!De voorstelling werd geanimeerd door professor Arnoldus Goedbier die met zijn gesmaakte tussenkomsten de avond tot een succes maakte. Later die avond verklaarde hij het bier bovendien zalig!

Onder de zeer talrijk opgekomen aanwezigen werden in totaal 10 flessen bier van 75 cl. verloot: 1x3 flessen, 1x2 flessen en 5x1 fles. Proficiat en gezondheid aan de winnaars!

Na de zaligverklaring kon het nieuwe bier aan lanceringsprijs aangekocht worden, wat vele aanwezigen dan ook deden. Ook het bijhorende tulpglas (33 cl) kon op veel waardering en bijval rekenen. Waarvoor onze dank.

Proefnotities

Hier vindt u een selectie uit de talrijke proefnotities die door de aanwezigen werden genoteerd bij de officiële lancering van het bier op 31 augustus 2009. Het biercomité dankt iedereen die de moeite genomen heeft om zijn/haar opinie te geven. We geven hier enkel de initialen weer om de onschuldigen te beschermen, tenzij je naam Temmerman is natuurlijk...

Bitter, lekker bier van hoge gisting met uitgesproken hopsmaak. (DVJ)

Lekker fruitig, zomers biertje dat gevaarlijk snel naar binnenloopt. Proficiat!(MS)

Hop smaakt goed door en is zeer dorst lessend. Proficiat!(FDS)

Goeie trippelbier! Fruitig! Jonge hop! Zachte, frisse smaak! Proficiat.(PM)

Een lekker bier voor de warme zomer! Proficiat voor de mooie schuimkraag!(DV)

Proficiat! Echt een bier om van te genieten. Men proeft werkelijk "HOP" Doe zo voort!(SB)

Een uitstekend biertje, zal ook wel komen door de leverancier van de hop Temmerman Alfons.
(Temmerman L)

Mooi Blond, Lekker Gezond. Fris Gegoten, Lekker van Genoten. (DV)

Zachte indruk bij de eerste dronk, eindigend in een stijgend smaakpalet van pittigheid, kruidigheid en sensualiteit. Zwaarvoetige nasmaak. Een bier om te drinken bij een open haardvuur met vrienden. (JDS)

Men proeft dat er HOP van een Temmerman inzit! Goed! Heerlijke nasmaak. Smaakt naar meer!
(Temmerman J)

100% Blond 100% Hop 100% Erembodegems 100% UNIEK. (RC)

Het Berghopbier is een bier met sportieve allures. Een benijdenswaardige "Col", een afdronk een afdaling van de "Colombière" Waardig. (DSL)

Ik zoek al lang naar een bier die mij al drinkend naar huis brengt! Ik heb het gevonden. Dank U. (AP)

Goed trippelbier. Proficiat. (DSL)

Bier met een sterk karakter! (IP)

Hop met die verkoop want dit biertje loopt vlotjes binnen in de mond. (CD)

Met deze hop geraak je zeker "BERGOP" achterwaarts, schuin of voorwaarts hangt af door welk karakter de 'hop' wordt binnengewerkt! Proficiat. (SV)

Ben geen bierdrinker. Is wel lekker. Ik heb weinig inspiratie. Zal beter zijn na een paar "Berghopkes" Proficiat. (DSL)

Tof, goed bij mosselen. Tof initiatief! (Temmerman G)

Opperbest, trakteer ons maar!!! (GB)

Proficiat met de boreling! Heel lekker bier. Je drinkt het met plezier! (GDW)

Zeer goed bier. Een lekkere hopsmaak. (EV)

Overheerlijk! Een echt degustatiebier om 's avonds van te genieten! (IB)

FRIS BITTER ZALIG. (EV)

Mooi Aroma, goede nadronk, vrouwvriendelijk. (AM)

Zéér lekker, verassend fijn van smaak. Ik hoop van ganser harte dat het een groot succes wordt voor de dekenij en de handelaars. (VB)

Zoete geur, licht bittere afdronk. Bier om (gevaarlijk) veel van te drinken! (SL)

De smaak is raak PROFICIAT! (TDB)

Een zeer lekker biertje, met een uitzonderlijke zachte smaak en een zeer fijne structuur. (GD)

Een blondje met een slimme mengeling van pit, jeugdigheid en maagdelijke onschuld. Zachte afdronk gecombineerd met een zucht naar meer…. (HD)

Bier om eerst berghop te rijden en nadien bergaf ha ha ha (VH-S)

Eerste indruk: mooi Geur: aangenaam, niet overdreven. Schuim blijft tamelijk vast, aangename afdronk komt bij de voorraad! (GV)

Een aroma van lichtvoetige hop, geteeld in Erembodegemse grond. Een overvloed aan schuim verbergend vocht, gecomponeerd met een vleugje koriander en nootmuskaat (DSH)

Zicht: licht troebel, mooi kleur. Geur: zeer aangenaam. Schuim: blijft stevig en mooi. Smaak: doet denken een bon voeux van Dupont. Nasmaak: aangename afdronk. Prima! (CF)

Vanaf vandaag denk ik eraan overal waar mogelijk het lekkere biertje te bestellen vooral omdat ik denk dat ik meegewerkt heb om de hop te telen en te drogen bij mijn goede vriend Alfons Temmerman. Verassend lekker (CDS)

Je proeft de hop van Alfons Temmerman. Vrij bitter maar prima dorstlesser (Temmerman M)

Ben een wijn drinker, maar dit biertje mag er zijn! Ik zou zeggen "Berghop" met de fles! Prachtige suggestie om zelf te drinken met vrienden, of cadeau te doen aan vrienden buiten Erembodegem! Daarmee kunnen we eens stoefen! (CH)

Jammer genoeg ben ik geen bierdrinker…. Misschien kan dit bier me wel van gedacht doen veranderen? (EN)

Zalig biertje om bij een stralend weertje op een terrasje van te genieten. Gaat vlot binnen zachte afdronk maar verraderlijk! (DSF)

Loopt goed binnen! Mooie schuimkraag, niet bitter (belangrijk voor vrouwen) (VVDB)

Zeer lekker, loopt zacht binnen, gevaarlijk omdat het zo goed binnengaat. Zal iets ouder vermoedelijk nog voller smaken. Proficiat en van harte gefeliciteerd met dit initiatief. (LV)

Bier met karakter, zoals de dekenij van de hogeweg. Fruitig, schuimig en goed voor het koppeken (S& BS)

Zalig op de lippen, prikkelend in de mond, berghop en nog berghop en dan bergaf. Lag ik maar in de bergen met al die goede drank en aan de dekenij mijn dank. (EDB)

Prachtig wit schuim. Schoon kolleken. Heerlijk aroma, een streling op de tong. Gaat vlot binnen. Zeker niet bitter van afdronk. Bier met karakter. (FT)

Goddelijk volle smaak. Ietwat vrouwelijk, kan alleen maar een voordeel zijn. Proficiat! (DDB)

Een weinig bitter. Vol in de mond. Fluwelen biertje met zachte afdronk. Gefeliciteerd. (DDG)

Vooraan in de mond, net onder de tong smaakt het naar witbier, tussen tong en gehemelte smaakt het naar Leffe Blond. Achteraan in de mond smaakt het naar Straffen Hendrik. Voorwaar prachtig uitgebalanceerd, goede combinatie van zuur en zoet. Perfecte aciditeit. (JVD)

Goed in de neus. Heel mooi schuim. Goede bitterheid.Aangenaam. Doe zo voort. (ADS)

Smaakt fantastisch. Blijft hangen en smaken na het drinken. Prachtig bier voor een avondje. 8° juist voldoende. (AG)

In de neus: fruitigheid van gist (banaan), doet wat aan Westmalle denken. Smaak: zelfde gistaroma's, moutige rondheid met een duidelijk bittere hop-afdronk. Besluit: lekker bier maar volgens mij nog iets te jong, moet nog wat langer rijpen. (JA)

Mooi van keur, zachte afdronk vergelijkbaar met een tripel van Westmalle en nu ga ik stoppen en nog wat proeven (GC)